Osemintele lui Salvador Dali vor fi deshumate pentru efectuarea unui test de paternitate jpeg

Osemintele lui Salvador Dali vor fi deshumate pentru efectuarea unui test de paternitate

Un judecător din Madrid a decis deshumarea lui Salvador Dali pentru prelevarea de probe ADN, necesare într-un proces de stabilire a paternităţii.

La 28 de ani dup─â moartea lui Salvador Dali, o femeie din Spania pretinde c─â este fiica celebrului pictor spaniol. Maria Pilar Abel Mart├şnez, ├«n v├órst─â de 61 de ani, sus╚Ťine c─â mama ei, Antonia, ┼či artistul s-au ├«nt├ólnit ├«n 1950, c├ónd aceasta lucra pentru o familie care ├«┼či petrecea verile ├«n Cadaqu├ęs, ├«n apropiere de Portlligat unde se afl─â ┼či ast─âzi casa lui Dali, relateaz─â publica╚Ťia britanic─â The Guardian.

Mama Mariei Pilar Abel Mart├şnez a demisionat ├«n 1955, c├ónd s-a mutat ├«n alt ora┼č ┼či s-a c─âs─âtorit cu un alt b─ârbat. Mart├şnez sus╚Ťine, ├«n documentele prezentate ├«n fa╚Ťa tribunalului din Madrid, c─â pe cei doi i-a legat ÔÇŁo prietenie care s-a transformat ├«ntr-o iubire clandestin─âÔÇŁ.

La acea vreme, Salvador Dali era deja c─âs─âtorit cu Gala, marea sa iubire, femeia al─âturi de care ┼či-a petrecut toat─â via┼úa ┼či cu care nu a avut copii. Maria Pilar Abel Mart├şnez sus╚Ťine c─â a ├«nceput acest demers ├«n urma comentariilor repetate ale mamei sale, care ├«i spunea c─â este fiica lui Dali.

Salvador Dali NYWTS jpg jpeg

Femeia a f─âcut un test ADN ├«n 2007, ├«n Madrid, folosind buc─â┼úi din pielea ┼či p─ârul artistului pe care le-a ob┼úinut din masca mortuar─â a acestuia, ├«ns─â rezultatele nu au fost concludente. 

Salvador Dali, în 1939

Salvador Dal├ş 1939 jpg jpeg

Citește și:

Playboy ┼či Dali - o colaborare suprarealist─â

Cartea de bucate a lui Salvador Dali: erotism ┼či gastronomie 

Moarte ┼či erotism ├«n lucr─ârile lui Salvador Dali