Ora┼čul care a a┼čteptat cinci ani vizita lui Winston Churchill jpeg

Ora┼čul care a a┼čteptat cinci ani vizita lui Winston Churchill

­čôü Istorie Urban─â
Autor: Redac╚Ťia

Consilierii locali din Worcester au ├«ncercat timp de cinci ani s─â ├«l aduc─â pe premierul britanic din timpul celui de-al doilea r─âzboi mondial s─â le viziteze ora┼čul istoric, relateaz─â Daily Mail.

Un set de scrisori nou descoperite arat─â cum patru primari diferi┼úi ai ora┼čului au ├«ncercat de 18 ori ├«n cinci ani s─â ├«l aduc─â pe Churchill ├«n ora┼č, pentru a-i ├«nm├óna cheia ora┼čului. Coresponden┼úa a fost g─âsit─â ├«ntr-un sertar de birou din Worcester, ├«n timpul cur─â┼úeniei de prim─âvar─â.

image

Churchill a venit ├«n ora┼č abia ├«n 1950. El primea foarte multe chei ale ora┼čelor ┼či alte distinc┼úii, ├«ns─â nu avea timp s─â ajung─â ┼či ├«n ora┼čele respective. Cinci ani mai t├órziu, c├ónd a ajuns la Worcester, a fost ├«nt├ómpinat de o mul┼úime impresionant─â de oameni, care nu s-au sup─ârat c─â au a┼čteptat at├ót de mult timp.

ÔÇťNu cred c─â Winston ura Worcester, ci mai degrab─â era un om foarte ocupat. Timp de 5 ani, au fost trimise ├«n jur de 18 scrisori, de c─âtre patru primari diferi┼úi, ┼či toate deveneau din ce ├«n ce mai vehemente pe m─âsur─â ce finalul mandatului de primar se apropia de sf├ór┼čit, pentru c─â fiecare dorea ca Churchill s─â vin─â ├«n mandatul lorÔÇŁ, a declarat Cathy Anstey, consilier local ├«n Worcester.

image

Distinc┼úia i-a fost acordat─â lui Churchill ├«n 1945, ├«ns─â el a ajuns ├«n ora┼č abia pe 20 mai 1950, cu dou─â zile ├«nainte ca mandatul primarului Alderman Thomas Stanley Bennett s─â ia sf├ór┼čit.Churchill devenise, ├«ntre timp, liderul opozi┼úiei, ├«ns─â mii de oameni din Worcester l-au ├«nt├ómpinat pe str─âzi.

sursa:gandul.info