Oraşul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni jpeg

Oraşul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 2 noiembrie 2020

Oraşul antic Machu Picchu a fost redeschis duminică seară, cu o ceremonie specială, după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei, scrie News.ro

Aşezarea din Munţii Anzi, inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco în 1983, a găzduit un ritual incaş organizat de autorităţi în semn de mulţumire adusă zeilor. Numărul vizitatorilor va fi restricţionat la 675 pe zi (aproximativ 30% din capacitate), din motive de siguranţă. 

Redescoperită în 1911 de un explorator american, aşezarea este cea mai cunoscută din Imperiul Inca, care a dominat zona Anzilor din anii 1430 până în 1530. Arheologii cred că Machu Picchu („munte bătrân”, în limba quechua) a fost construit, în secolul 15, ca proprietate pentru împăratul incaş Pachacuti. A fost abandonat un secol mai târziu, când invadatorii spanioli au cucerit şi colonizat regiunea. 

Acum, este o destinaţie importantă în turismul peruan. Zeci de mii de oameni din regiunea montană Cusco se bazează pe vizitatori pentru a-şi câştiga traiul şi au avut de suferit din cauza închiderii din cauza pandemiei. Au fost implementate noi protocoale sanitare, iar ministrul Comerţului şi Turismului, Rocio Barrios, a subliniat că accesul aici va fi făcut „cu responsabilitate şi mare prudenţă”.