O stradă din Paris va purta numele Reginei Maria jpeg

O stradă din Paris va purta numele Reginei Maria

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 15 octombrie 2019

O stradă din Paris va purta, din octombrie, numele Reginei Maria a României. Decizia administrației capitalei franceze reprezintă un gest de recunoștință față de rolul pe care l-a avut Regina în Conferința de Pace de la Paris, din ianuarie 1919. În urmă cu un secol, Regina Maria a susținut cauza României în fața Marilor Puteri. A avut un rol esenţial în recunoaşterea Marii Unirii de la 1918 şi în primirea ţării în tabăra învingătorilor în Primul Război Mondial.

O porțiune de pe promenada Senei din Paris va purta, începând de marți, 15 octombrie 2019, numele Reginei Maria. Mai exact, este vorba de secțiunea de pe malul stâng, dintre Pont d’Iéna și capătul bd. Suffren.

harta jpg jpeg

Ceremonia de inaugurare va avea loc în prezența Familiei Regale. ”Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept „Mama răniților” și „Regina Întregitoare”. Vă așteptăm!”, se arată într-un comunicat transmis de Ambasada României în Franța.