O stradă construită de Pilat din Pont, identificată în Ierusalim  jpeg

O stradă construită de Pilat din Pont, identificată în Ierusalim

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 22 octombrie 2019

Arheologii israelieni au identificat o stradă construită în Ierusalim de guvernatorul roman al Iudeii, Pilat din Pont.

Aceasta era una dintre străzile importante ale orașului antic, făcând legătura între bazinul Siloam - un loc în care pelerinii se opreau pentru a se îmbăia și pentru a bea apă - și Muntele Templului, cel mai sfânt loc din Ierusalim. Această stradă avea aproape 600 de metri și era străbătută probabil de pelerinii care veneau să se roage la Templu, relatează Agerpres.

Arheologii știau de existența acestei străzi, în această zonă a Ierusalimului fiind desfășurate săpături încă din secolul al XIX-lea. Ceea ce nu s-a știut până acum a fost cât de veche este această stradă.

Pentru a afla, arheologi de la Autoritatea Israeliană pentru Antichități și de la Universitatea din Tel Aviv au săpat până la straturile de pământ de sub stradă. Ei au descoperit zeci de monede, dintre care cele mai recente datează din anii 30 - 31 d.Hr., perioadă ce corespunde guvernoratului lui Pilat. Absența unor monede mai noi indică faptul că totalitatea sau o mare parte a lucrărilor de construcție la această stradă s-au încheiat în perioada lui Pilat.

Foto: Israel Antiquities Authority