O scrisoare semnat─â de Charles Dickens, scoas─â la licita╚Ťie la Londra jpeg

O scrisoare semnat─â de Charles Dickens, scoas─â la licita╚Ťie la Londra

­čôü Curiozit─â┼úile ┼či culisele istoriei
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 2 decembrie 2021

O scrisoare semnat─â de Charles Dickens, compus─â ├«n timp ce autorul se afla ├«ntr-un turneu prin Marea Britanie lectur├ónd din povestirea sa ÔÇ×A Christmas CarolÔÇŁ, urmeaz─â s─â fie scoas─â la licita╚Ťie pe 15 decembrie de casa Christie's, la Londra.

├Än scrisoarea de patru pagini, datat─â 6 decembrie 1858, ╚Öi adresat─â unui prieten, arhitectul ╚Öi parlamentarul Joseph Paxton, Dickens descrie o cin─â ╚Ťinut─â ├«n onoarea lui, la care Paxton a fost sf─âtuit s─â nu participe din motive politice, informeaz─â Agerpres.

ÔÇ×Este cu adev─ârat o scrisoare splendid─â ├«ntruc├ót ├«i aduce ├«mpreun─â pe Charles Dickens ╚Öi un alt mare b─ârbat victorian al epocii, Sir Joseph PaxtonÔÇŁ, a spus Thomas Venning, directorul departamentului de carte din cadrul Christie's Londra.

Scrisoarea ar putea fi adjudecat─â pentru o sum─â cuprins─â ├«ntre 4.000 ╚Öi 6.000 de lire sterline (5.300-8.000 de dolari) ├«n cadrul licita╚Ťiei de c─âr╚Ťi valoroase ╚Öi manuscrise programat─â pentru 15 decembrie.

ÔÇ×Scrie ├«ntr-un limbaj mai colorat pentru a-╚Öi exprima frustrarea ├«ntruc├ót lucrurile nu se desf─â╚Öuraser─â conform planului ╚Öi ├«i face un portret excentric unui antreprenor local care se pare c─â fusese vinovat pentru ├«ncurc─âtura provocat─â, un b─ârbat pe nume WhittenÔÇŁ, a mai spus specialistul casei de licita╚Ťii.

Foto: Christie's

scrisoare jpg jpeg