O sabie ╚Öi cinci arme de foc ale lui Napoleon, v├óndute la licita╚Ťie / FOTO jpeg

O sabie ╚Öi cinci arme de foc ale lui Napoleon, v├óndute la licita╚Ťie / FOTO

­čôü Napoleon ┼či r─âzboaiele sale
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 8 decembrie 2021

Sabia purtat─â de Napoleon Bonaparte ├«n timpul loviturii de stat din 1799 ╚Öi cinci arme de foc care i-au apar╚Ťinut ├«mp─âratului francez au fost v├óndute la licita╚Ťie ├«n Statele Unite pentru suma de peste 2,8 milioane de dolari, informeaz─â Agerpres

Lotul, format dintr-o sabie ╚Öi cinci pistoale ornamentate, a fost v├óndut pe 3 decembrie, la o licita╚Ťie prin telefon, de casa Rock Island Auction Company din Illinois, unui cump─âr─âtor r─âmas anonim, a declarat pre╚Öedintele companiei Kevin Hogan.  

sabie jpg jpeg

Sabia, aflat─â ├«n teac─â, piesa central─â a colec╚Ťiei, a fost creat─â ├«n atelierele de la Versailles de armurierul Nicolas-No├źl Boutet ╚Öi a fost "purtat─â de Napoleon Bonaparte ├«n timpul loviturii de stat din 9 noiembrie 1799", potrivit casei de licita╚Ťii Rock Island Auction Company, care se prezint─â drept "num─ârul unu mondial la v├ónz─ârile la licita╚Ťie de arme de foc, arme albe ╚Öi echipament militar de colec╚Ťie".  

├Äncoronat ├«mp─ârat pe 2 decembrie 1804, Napoleon Bonaparte i-a oferit sabia sa generalului Jean-Andoche Junot. Dup─â moartea acestuia, arma s-a aflat la un muzeu din Londra, apoi ├«n posesia unui colec╚Ťionar american.

Foto: Rock Island Auction Company

arme 1 jpg jpeg