O pereche de ochelari care i a aparținut lui Mahatma Gandhi, vândută la licitație în Anglia jpeg

O pereche de ochelari care i-a aparținut lui Mahatma Gandhi, vândută la licitație în Anglia

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 25 august 2020

O pereche de ochelari care i-a aparținut părintelui independenței Indiei, Mahatma Gandhi, a fost vândută pentru suma de 260.000 de lire sterline (aproximativ 288.000 de euro), a anunțat casa de licitații East Bristol Auctions din Anglia.

Licitatorul Andrew Stowe a povestit că perechea de ochelari rotunzi, cu rame aurite (cu o valoare estimată între 10.000 și 15.000 de lire sterline) este cea mai importantă descoperire din istoria firmei. Stowe afirmă că ochelarii au fost purtați de liderul indian pentru drepturi civile în anii '20 ai secolului trecut și dăruiți „în semn de mulțumire pentru o faptă bună”. Ochelarii au fost păstrați în familia celui care i-a primit timp de aproape un secol. 

mahatma gandhi glasses jpg jpeg

Stowe a povestit că proprietarul i-a explicat că ochelarii au fost transmiși din generație în generație în familia sa, după ce o rudă l-a întâlnit pe Gandhi într-o vizită în Africa de Sud în anii '20.

„Am analizat informațiile și totul se potrivește, chiar și data la care Gandhi a început să poarte ochelari. Probabil este una dintre primele perechi pe care le-a purtat, având în vedere că ochelarii au dioptrii mici. Se știa că el își dăruia lucrurile”, a completat Stowe.