O pereche de ochelari care i a apar╚Ťinut lui Mahatma Gandhi, v├óndut─â la licita╚Ťie ├«n Anglia jpeg

O pereche de ochelari care i-a apar╚Ťinut lui Mahatma Gandhi, v├óndut─â la licita╚Ťie ├«n Anglia

O pereche de ochelari care i-a apar╚Ťinut p─ârintelui independen╚Ťei Indiei, Mahatma Gandhi, a fost v├óndut─â pentru suma de 260.000 de lire sterline (aproximativ 288.000 de euro), a anun╚Ťat casa de licita╚Ťii East Bristol Auctions din Anglia.

Licitatorul Andrew Stowe a povestit c─â perechea de ochelari rotunzi, cu rame aurite (cu o valoare estimat─â ├«ntre 10.000 ╚Öi 15.000 de lire sterline) este cea mai important─â descoperire din istoria firmei. Stowe afirm─â c─â ochelarii au fost purta╚Ťi de liderul indian pentru drepturi civile ├«n anii '20 ai secolului trecut ╚Öi d─ârui╚Ťi ÔÇ×├«n semn de mul╚Ťumire pentru o fapt─â bun─âÔÇŁ. Ochelarii au fost p─âstra╚Ťi ├«n familia celui care i-a primit timp de aproape un secol. 

mahatma gandhi glasses jpg jpeg

Stowe a povestit c─â proprietarul i-a explicat c─â ochelarii au fost transmi╚Öi din genera╚Ťie ├«n genera╚Ťie ├«n familia sa, dup─â ce o rud─â l-a ├«nt├ólnit pe Gandhi ├«ntr-o vizit─â ├«n Africa de Sud ├«n anii '20.

ÔÇ×Am analizat informa╚Ťiile ╚Öi totul se potrive╚Öte, chiar ╚Öi data la care Gandhi a ├«nceput s─â poarte ochelari. Probabil este una dintre primele perechi pe care le-a purtat, av├ónd ├«n vedere c─â ochelarii au dioptrii mici. Se ╚Ötia c─â el ├«╚Öi d─âruia lucrurileÔÇŁ, a completat Stowe.