O parte din corabia faraonului Khufu, scoasă la lumină de arheologi / VIDEO jpeg

O parte din corabia faraonului Khufu, scoasă la lumină de arheologi / VIDEO

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 30 martie 2017

O bucată de lemn despre care se crede că a făcut odată parte din corabia faraonului Khufu (Keops sau Cheops) a fost adusă la lumină lângă Marea Piramidă din Ghiza de o echipă de arheologi din Egipt și Japonia.

Corabia este cea de-a doua navă maritimă găsită în această zonă. Arheologii cred că nava ar fi fost construită de faraonul Khufu, care a domnit în timpul celei de-a patra dinastii a Regatului Vechi al Egiptului, în urmă cu peste 4.500 de ani.

Până acum au fost identificate 700 de piese ale corabiei descoperite în anii '80, iar experții cred că au reușit să aducă la suprafață majoritatea componentelor acesteia, relatează Agerpres.

''Sărbătorim extragerea celei mai mari scânduri de lemn'', a declarat Mamdouh Taha, supraveghetor principal al proiectului.

Piesa de lemn măsoară 26 de metri lungime, fiind extrasă dintr-o groapă de aproape trei metri adâncime și transportată într-un centru de conservare aflat în apropierea zonei în care a fost descoperită.

Arheologii egipteni și japonezi lucrează împreună la acest proiect, iar țelul lor este de a restaura piesele corabiei și de a le expune la Marele Muzeu Egiptean anul viitor, cu ocazia deschiderii acestuia.