O medalie de aur de 100 de kilograme, furată dintr un muzeu din Berlin  jpeg

O medalie de aur de 100 de kilograme, furată dintr-un muzeu din Berlin

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 28 martie 2017

Cea mai mare medalie comemorativă de aur din lume, cântărind 100 de kilograme, a fost furată de la Muzeul Bode din Berlin.

Medalia numită ”Big Maple leaf” a fost realizată în 2007 de Monetăria Regală din Canada într-o serie foarte limitată. Cu un diametru de 53 de centimetri și o grosime de 3 centimetri, medalia comemorativă este realizată din aur pur de 99, 999 % și are imprimată pe una din fețe un profil al reginei Elisabeta a II-a, iar pe cealaltă față frunza de arțar a Canadei, relatează Agerpres.

Piesa a fost inclusă în cartea recordurilor Guinness în 2008, fiind considerată cea mai mare monedă de aur din lume. Moneda are o valoare nominală de un milion de dolari canadieni, însă este estimată la patru milioane de dolari.

Big jpg jpeg

Furtul a fost descoperit după ce a fost găsită o scară în apropierea liniei ferate din vecinătatea muzeului, fapt ce a dus la desfășurarea dispozitivului de poliție și la închiderea timp de două ore a trei linii de tren din apropiere. Poliția încearcă să descopere cum au pătruns hoții în clădirea situată în Insula Muzeelor și aflată la doar o sută de metri distanță de locuința cancelarului german, Angela Merkel.