O comoară formată din 913 monede de aur, descoperită într un pian / VIDEO jpeg

O comoară formată din 913 monede de aur, descoperită într-un pian / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 21 aprilie 2017

O comoară formată din 913 monede de aur a fost descoperită într-un pian, donat anul trecut unei școli din Marea Britanie. Comoara cântărește peste 6 kilograme și este estimată la circa 500.000 de lire sterline.

Pianul a fost deținut timp de 33 de ani de Graham și Meg Hemmings, un cuplu din comitatul Shropshire, din centrul Angliei. Cei doi au donat pianul anul trecut unei școli din apropierea casei. Comoara a fost descoperită când Martin Backhouse (61 de ani) a fost angajat de școală pentru a acorda pianul, relatează The Guardian.  

Acordorul de pian a găsit sub clape mai multe pachețele și punguțe cusute de mână, în care se aflau 913 monede de aur de tip sovereign și jumătate de sovereign, emise între 1847 și 1915.  

Autoritățile britanice nu au reușit să afle cine a ascuns comoara în pian. Conform legislației britanice, comoara va fi împărțită între proprietar - în acest caz, Bishops Castle Community College - și cel care a descoperit-o, respectiv Martin Backhouse.  

Deși au deținut pianul timp de 33 de ani, Graham și Meg Hemmings sunt excluși din ecuația privitoare la împărțirea comorii.

”Tristețe există, nu e o poveste completă. Au făcut cercetări și au căutat oamenii, dar din păcate aceștia nu au fost găsiți. Este o poveste incompletă, dar totuși pasionantă”, a declarat Meg Hemmings.