O călugăriță de 117 ani, cea mai vârstnică persoană din Europa, s a vindecat de COVID 19 jpeg

O călugăriță de 117 ani, cea mai vârstnică persoană din Europa, s-a vindecat de COVID-19

📁 Calendar
Autor: Redacția
🗓️ 10 februarie 2021

A supraviețuit celor două războaie mondiale, epidemiei de gripă spaniolă, iar acum s-a vindecat de COVID-19. Călugărița franceză Sora Andre este mai vârstnică persoană din Europa și va sărbători săptămâna aceasta împlinirea a 117 ani. 

Lucile Randon, care a luat numele de Sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944, a fost testată pozitiv la coronavirus în căminul de bătrâni din orașul Toulon, în care locuiește, la data de 16 ianuarie. Ea a fost izolată de ceilalți rezidenți, însă nu a prezentat simptome de boală, informează Reuters.

Întrebată dacă i-a fost teamă de COVID, Sora Andre a declarat pentru televiziunea franceză BFM: „Nu, nu m-am speriat pentru că nu mi-a fost teamă să mor... Sunt fericită că sunt cu voi, însă aș vrea să fiu altundeva - să mă alătur fratelui meu mai mare, bunicului și bunicii mele”.

Sora Andre, care s-a născut la data de 11 februarie 1904, este a doua cea mai vârstnică persoană din lume, după japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani la data de 2 ianuarie.

Foto: Sora Andre (© France 3 Provence - Alpes Côte d'Azur)