O bucată din acoperișul fostei fabrici de bere Rahova, smulsă de vânt / FOTO jpeg

O bucată din acoperișul fostei fabrici de bere Rahova, smulsă de vânt / FOTO

O bucat─â din acoperi╚Öul fostei fabrici de bere Rahova a fost smuls─â de v├ónt, mar╚Ťi diminea╚Ť─â, ╚Öi a c─âzut peste linia de tramvai, bloc├ónd traficul circa un sfert de or─â, relateaz─â Agerpres.

"La locul evenimentului a fost alocat─â o autoscar─â. ├Än urma recunoa╚Öterii efectuate de echipajul de pompieri, s-a constat c─â ace╚Ötia nu pot ac╚Ťiona ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â. Totodat─â, la fa╚Ťa locului sunt prezen╚Ťi ╚Öi reprezentan╚Ťi ai administra╚Ťiei publice locale, ├«n vederea identific─ârii unei solu╚Ťii pentru ├«ndep─ârtarea elementelor aflate ├«n pericol de c─âdere", potrivit ISU Bucure╚Öti-Ilfov.

acoperis 2 jpg jpeg

Palatul ┼či Fabrica de Bere Bragadiru, situate ├«n municipiul Bucure╚Öti, pe Calea Rahovei 147-159, sunt incluse ├«n Lista monumentelor istorice. Istoria fabricii de bere Bragadiru a ├«nceput ├«n anul 1883, atunci c├ónd Dumitru Marinescu Bragadiru a cump─ârat de la familia Laptev aproximativ 10 hectare de teren. Construc╚Ťia fabricii a ├«nceput ├«n anul 1884.

acoperis 3 jpg jpeg

├Än timpul regimului comunist, mai exact din anul 1948 p├ón─â ├«n anul 1990, fabrica de bere a fost na╚Ťionalizat─â ╚Öi trecut─â din proprietatea familiei Bragadiru ├«n cea a statului, care a schimbat denumirea ├«ntreprinderii ├«n ÔÇ×Fabrica de bere RahovaÔÇŁ, dup─â numele cartierului ├«n care se afla.

Foto: ISU București-Ilfov