O bucată din acoperișul fostei fabrici de bere Rahova, smulsă de vânt / FOTO jpeg

O bucată din acoperișul fostei fabrici de bere Rahova, smulsă de vânt / FOTO

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Redacția
🗓️ 19 septembrie 2017

O bucată din acoperișul fostei fabrici de bere Rahova a fost smulsă de vânt, marți dimineață, și a căzut peste linia de tramvai, blocând traficul circa un sfert de oră, relatează Agerpres.

"La locul evenimentului a fost alocată o autoscară. În urma recunoașterii efectuate de echipajul de pompieri, s-a constat că aceștia nu pot acționa în condiții de siguranță. Totodată, la fața locului sunt prezenți și reprezentanți ai administrației publice locale, în vederea identificării unei soluții pentru îndepărtarea elementelor aflate în pericol de cădere", potrivit ISU București-Ilfov.

acoperis 2 jpg jpeg

Palatul şi Fabrica de Bere Bragadiru, situate în municipiul București, pe Calea Rahovei 147-159, sunt incluse în Lista monumentelor istorice. Istoria fabricii de bere Bragadiru a început în anul 1883, atunci când Dumitru Marinescu Bragadiru a cumpărat de la familia Laptev aproximativ 10 hectare de teren. Construcția fabricii a început în anul 1884.

acoperis 3 jpg jpeg

În timpul regimului comunist, mai exact din anul 1948 până în anul 1990, fabrica de bere a fost naționalizată și trecută din proprietatea familiei Bragadiru în cea a statului, care a schimbat denumirea întreprinderii în „Fabrica de bere Rahova”, după numele cartierului în care se afla.

Foto: ISU București-Ilfov