Noi anomalii detectate în cazul piramidelor egiptene jpeg

Noi anomalii detectate în cazul piramidelor egiptene

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția

Noi anomalii au fost detectate în piramidele egiptene cu ajutorul scanerelor performante, au anunțat autoritățile egiptene. Potrivit rezultatelor preliminare, „puncte de interes” termale au fost observate pe fațada nordică a Marii Piramide, și pe fațada vestică a piramidei Roșii din Dahshur, anunță Discovery News.

Acest anunț vine la sfârșitul unui proiect în cadrul căruia specialiștii au scanat cu o tehnologie avansată patru piramide vechi de 4500 de ani. Cu ajutorul acestor tehnologii, s-a dorit identificarea structurilor interne necunoscute până acum.

„Primele rezultate ne spun că avem niște vești bune”, a declarat ministrul pentru Antichități la o conferință de presă. „Deși nu au fost făcute încă descoperiri, scanările arată unele anomalii ce indică specialiștilor că ar putea face o descoperire în piramide până la finalul lui 2016.”

În luna noiembrie a anului trecut, cercetătorii au mai descoperit o astfel de anomalie în partea de Est a Marii Piramide, indicând probabil o cavitate necunoscută sau o structură internă. Analizele ulterioare au arătat o anomalie similară și pe fațada nordică a monumentului.

Specialiștii egipteni nu trag încă concluzii pripite cu privire la natura acestei descoperiri.