NASA a decoperit cea mai veche galaxie din Univers jpeg

NASA a decoperit cea mai veche galaxie din Univers

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Arina Ciocîldău
🗓️ 27 ianuarie 2011

Cu ajutorul telescopului Hubble, oamenii de ştiinţă tocmai au decoperit o galaxie foarte veche care "s-a născut" la 480 de milioane de ani după producerea Big Bang-ului, ceea ce inseamnă că omenirea poate vedea acum cea mai "bătrână" galaxie observată vreodată, anunţă siteul oficial al NASA.

Universul nostru, creat o dată cu Big Bang-ul, are o vârstă de 13, 7 miliarde de ani .Acel puct roşu care apare în fotografiile NASA  este o galaxie formată la puţin timp după naşterea Universului.

"NASA continuă să atingă noi orizonturi, iar ultima descoperire ne va ajuta să înţelegem şi mai bine Universul oferind în acelaşi timp informaţii preţioase generaţiilor următoare", a spus Charle Bolden, cel care a fost pilotul navei ce a plasat telescopul Hubble pe orbită. "Acum 20 de ani, nu puteam decât să sperăm la marile descoperiri ştiinţifice pe care le-a făcut Hubble", a adăugat pilotul.

image
image
image

Imaginea prezentată pe siteul Nasa.gov reprezintă cel mai îndepărtat loc vizibil cu telescopul Hubble. Bazându-se pe culoarea obiectului, astronomii presupun că această galaxie se află la 13, 2 miliarde de ani lumină.

"Descoperirile noastre ajung acum aproape de epoca primelor galaxii, care s-ar fi format acum aproximativ 200  - 300 de milioane de ani dupa Big Bang", a spus Rychard Bouwens (Universitatea California), unul dintre coordonatorii acestui proiect.