muzeul umorului jpg

Muzeul Umorului, înființat la Brăila

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 2 noiembrie 2022

Muzeul Umorului de la Brăila este creat de cunoscutul caricaturist Costel Pătrăşcan, unul dintre cei mai buni graficieni din România. Acesta va funcționa în Palatul Culturii Lyra.

Ideea înființării unui Muzeu al Umorului a fost lansată în urmă cu șapte ani de caricaturistul Costel Pătrășcan, însă abia acum s-a concretizat. Pătrășcan este unul dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti din ţară, cu o multitudine de premii naţionale şi internaţionale.

A câştigat sute premii naţionale şi internaţionale. Totodată, a participat la expoziţii de caricatură, în țări precum Japonia, Germania, Canada, Turcia, China, Iran, Macedonia, Franţa, Italia, Croaţia.

„Muzeul Umorului are un sediu adevărat: Palatul Culturii Lyra, strada Cojocari, 21! Azi doar am marcat teritoriul, iar de mâine ne vom ocupa de crearea aceste instituții de cultură adevărată, în care umorul va fi prezentat în fel și chip. Sunt bucuros să vă spun că lângă mine s-au așezat oameni de afaceri importanți care sunt solidari cu acest proiect. Un lucru este cert: va fi o instituție vie, sinceră, prietenoasă cu cei care îi vor trece pragul și plină de umor. Să fie într-un ceas bun și plin de umor!”, este mesajul transmis de Costel Pătrășcan.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro