Muzeul Luvru socate la licitație privilegiul de a admira de aproape faimosul tablou  „Mona Lisa” jpeg

Muzeul Luvru socate la licitație privilegiul de a admira de aproape faimosul tablou „Mona Lisa”

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 8 decembrie 2020

Întrucât pandemia de coronavirus ţine vizitatorii departe, Muzeul Luvru scoate la licitaţie şansa de a admira de aproape faimosul tablou ''Mona Lisa'', precum şi o plimbare de-a lungul acoperişului muzeului pentru a-şi suplimenta veniturile afectate de criza sanitară, relatează agerpres.ro

Persoana care va oferi suma cea mai mare va avea şansa de a asista la examinarea anuală a capodoperei lui Leonardo da Vinci, procedură întrezărită de obicei doar printre capetele mulţimii strânse în jurul portretului. 

Printre cele două duzini de loturi care vor fi scoase la licitaţie se află o pictură în ulei, din 1962, de Pierre Soulages, păstrată în colecţia privată a artistului, un ceas personalizat confecţionat de producătorul de ceasuri Vacheron Constantin şi o plimbare de-a lungul acoperişului palatului Luvru, construit în urmă cu 800 de ani, alături de artistul stradal francez JR.  ''Luvrul suferă asemenea tuturor marilor muzee din lume'', a spus Yann Le Touher, care se ocupă de relaţii cu clienţii în cadrul muzeului. 

În fiecare an, ''Mona Lisa'', probabil cel mai faimos tablou din lume, este coborât de pe perete şi scos din cutia de sticlă în care este depozitat pentru o verificare rapidă. Opera, care datează din jurul anului 1503, riscă să se fisureze. 

Câţiva lideri mondiali s-au numărat printre puţinele persoane care au fost martorii acestui eveniment în ultimele decenii. 

Casa de licitaţii Christie's speră ca vânzarea online să colecteze peste 1 milion de euro, inclusiv o sumă estimată între 10.000 şi 30.000 de euro pentru experienţa ''Mona Lisa''.