Muzeele Vaticanului se închid din nou jpeg

Muzeele Vaticanului se închid din nou

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 5 noiembrie 2020

Muzeele Vaticanului, care adăpostesc unele dintre cele mai importante obiecte de artă ale lumii, se vor închide pentru o lună, începând de joi, 5 noiembrie, în conformitate cu noile restricții din Italia pentru atenuarea noului val de cazuri de infectare și decese cauzate de COVID-19.

Muzeele au fost redeschise unui număr limitat de vizitatori la data de 1 iunie, după o perioadă de suspendare a activității de trei luni, în timpul primului val de COVID-19 din Italia. Autoritățile de la Vatican au anunțat că muzeele vor fi închise până cel puțin la data de 3 decembrie, relatează Agerpres.

Înainte de pandemia de coronavirus, Muzeele Vaticanului, care includ Capela Sixtină a lui Michelangelo, atrăgeau aproximativ 6 milioane de vizitatori pe an și reprezentau o sursă importantă de venit.

Prima țară europeană afectată de epidemia de COVID-19, în februarie, Italia a înregistrat peste 39.000 de decese dintr-un total de peste 750.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Mai multe cazuri au fost depistate și la Vatican, inclusiv unul în reședința papală, dar și un focar detectat în rândul membrilor Gărzii Elvețiene.