Mormântul unui războinic, vechi de peste două milenii, descoperit în Anglia jpeg

Mormântul unui războinic, vechi de peste două milenii, descoperit în Anglia

­čôü Antichitate
Autor: Redac╚Ťia

Un morm├ónt vechi de aproximativ 2200 de ani a fost descoperit de arheologi britanici ├«n apropiere de Pocklington, Anglia, ┼či con┼úine r─âm─â┼či┼úele unui r─âzboinic ├«nmorm├óntat al─âturi de carul s─âu de lupt─â, de arme ┼či de doi ponei. Arheologii au g─âsit astfel un scut din Epoca Fierului ├«n stare excelent─â de conservare, resturile unui car de lupt─â ┼či r─âm─â┼či┼úele a doi ponei ce au fost ├«ngropa┼úi pe o parte, ├«n postur─â cabrat─â pe picioarele din spate, ca ┼či c├ónd s-ar fi preg─âtit s─â sar─â peste un obstacol.

Arheologii britanici sus┼úin c─â este vorba despre una dintre cele mai importante descoperiri arheologice realizate ├«n Anglia, relateaz─â Agerpres. Osemintele din morm├ónt apar┼úin unui b─ârbat care avea ├«n jur de 40 de ani. ├Än morm├ónt au mai fost identificate resturi de porc ┼či o furculi┼ú─â ata┼čat─â de o coast─â de porc. Dou─â mici bro┼če, una din bronz ┼či cealalt─â din sticl─â, au fost de asemenea g─âsite ├«n morm├ónt. ÔÇ×Natura elaborat─â a acestui morm├ónt indic─â faptul c─â b─ârbatul care-l ocup─â era un membru important al societ─â┼úii ├«n care tr─âiaÔÇŁ, probabil o c─âpetenie sau un r─âzboinic.

Acest articol a fost publicat ├«n num─ârul 216 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de distribu╚Ťie a presei ├«n perioada 15 ianuarie-14 februarie 2020, dar ╚Öi ├«n format digital pe paydemic.com.

Cump─âr─â Acum

H 216 jpg jpeg

Cump─âr─â Acum