Mormântul unui războinic din epoca bronzului, descoperit la Pylos, Grecia jpeg

Mormântul unui războinic din epoca bronzului, descoperit la Pylos, Grecia

📁 Grecia Antică
Autor: Redacția
🗓️ 29 octombrie 2015

Mormântul unui războinic bogat care a fost îngropat cu mai bine de 1400 de artefacte alături, printre care bijuterii, mărgele din pietre preţioase, obiecte din fildeş, arme, armură şi vase din metale rare, a fost exacavat în sud-vestul Greciei de către o echipă de arheologi de la Universitatea din Cincinnati.

Multe dintre obiecte sunt în stil minoic şi cel mai probabil au fost importate din Creta. Mormântul datează din jurul anului 1500 a.Hr. şi iniţial s-a crezut că reprezintă colţul unei case situate în zona Palatului lui Nestor. Cei care excavau şi-au dat însă seama că de fapt era vorba despre un puţ care conţinea un mormânt necercetat până atunci. Nu aparţine totuşi legendarului rege Nestor, care a condus o expediţie a trupelor greceşti la Troia, după cum se relatează în Iliada lui Homer. Nici nu este mormântul tatălui său, Neleus.

Descoperirea ar putea fi cu atât mai importantă cu cât războinicul îi antedatează pe Nestor şi Neleus cu 200-300 de ani. Asta înseamnă cel mai probabil că era un personaj important într-un moment în care această zonă a Grecia avea contacte strâmse cu Creta, una dintre cele mai timpurii civilizaţii europene.   

sursa:Archaeology.org