Mormântul pierdut al lui Marc Antoniu şi al Cleopatrei  Anunţul făcut de o echipă de arheologi jpeg

Mormântul pierdut al lui Marc Antoniu şi al Cleopatrei. Anunţul făcut de o echipă de arheologi

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 28 ianuarie 2019

O echipă de arheologi crede că este foarte aproape de găsirea mormântului pierdut al fostului general roman Marc Antoniu şi al fostei regine egiptene Cleopatra, a căror poveste de dragoste rămâne o sursă de legende.

Mormântul pierdut al lui Marc Antoniu şi al Cleopatrei, care s-ar fi sinucis în anul 30 î.Hr., „va fi găsit în curând“, anunţă echipa de arheologi implicată în această căutare. Arheologii sunt convinşi că au identificat zona cu cripta lor.  Potrivit The Mirror, cercetările se concentrează în jurul unui sit din Taposiris Magna, un templu din Egiptul Antic situat la circa 30 de kilometri de oraşul Alexandria. „Ştim exact unde să săpăm“, dă asigurări arheologul Zahi Hawass, citat de cotidianul britanic. 

Învins de trupele lui Octavian, Marc Antoniu s-ar fi sinucis cu propria sabie la 1 august anul 30 î.Hr. Potrivit legendei, el ar fi murit chiar în braţele Cleopatrei, care la rândul ei s-ar fi sinucis 12 zile mai târziu probabil prin muşcături de vipere. Cei doi ar fi fost îngropaţi împreună, undeva în apropiere de ţărmul Mării Mediterane.