┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Statuia Eroului Necunoscut din Bra╚Öov / FOTO  jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Statuia Eroului Necunoscut din Bra╚Öov / FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Statuia Eroului Necunoscut, situat─â ├«n din Pia┼úa Unirii din Bra╚Öov, a fost dezvelit─â ├«n 1939. Monumentul eroilor din Primul R─âzboi Mondial ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â un soldat rom├ón cu arma ├«n m├ón─â, ├«n pozi╚Ťie de atac. Pe inscrip╚Ťia de pe soclu se poate citi ├«nsemnarea: "Recuno╚Ötin╚Ť─â eroilor desrobitori de neam".

DSCN2571 JPG jpeg

Foto: Horia ╚śtefan

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).