«Monumentele Marelui Război»: Statuia Eroului Necunoscut din Brașov / FOTO  jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Statuia Eroului Necunoscut din Brașov / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 6 septembrie 2017

Statuia Eroului Necunoscut, situată în din Piaţa Unirii din Brașov, a fost dezvelită în 1939. Monumentul eroilor din Primul Război Mondial înfățișează un soldat român cu arma în mână, în poziție de atac. Pe inscripția de pe soclu se poate citi însemnarea: "Recunoștință eroilor desrobitori de neam".

DSCN2571 JPG jpeg

Foto: Horia Ștefan

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).