┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul eroilor rom├óni din satul Cartal, regiunea ucrainean─â Odesa / FOTO  jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul eroilor rom├óni din satul Cartal, regiunea ucrainean─â Odesa / FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

ÔÇŁNumele meu este Viacheslav Kushter. Sunt rom├ón din localitatea Cartal, raionul Reni, regiunea Odesa. V─â expediez fotografii cu Monumentul din localitatea noastr─â, dedicat Eroilor Rom├óni din Primul R─âzboi Mondial. Sus, pe coloan─â, scrie: ┬źVou─â, eroilor, mor╚Ťi ├«n 1914-1918┬╗. Monumentul a fost ridicat ├«n anul 1927ÔÇŁ - Viacheslav Kushter. 

Cartal Odesa 2 jpg jpeg
Cartal Odesa 3 jpg jpeg

Foto: Viacheslav Kushter

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).