«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor români din satul Cartal, regiunea ucraineană Odesa / FOTO  jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor români din satul Cartal, regiunea ucraineană Odesa / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 10 august 2017

”Numele meu este Viacheslav Kushter. Sunt român din localitatea Cartal, raionul Reni, regiunea Odesa. Vă expediez fotografii cu Monumentul din localitatea noastră, dedicat Eroilor Români din Primul Război Mondial. Sus, pe coloană, scrie: «Vouă, eroilor, morți în 1914-1918». Monumentul a fost ridicat în anul 1927” - Viacheslav Kushter. 

Cartal Odesa 2 jpg jpeg
Cartal Odesa 3 jpg jpeg

Foto: Viacheslav Kushter

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).