┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul Eroilor din localitatea Tunari, Ilfov / FOTO jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul Eroilor din localitatea Tunari, Ilfov / FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Cosmin Ion ne-a trimis fotografii ale monumentului eroilor c─âzu┼úi ├«n Marele R─âzboi din comuna Tunari, jude┼úul Ilfov. Pe una dintre laturile monumentului din bronz se afl─â ├«nscrise numele solda┼úilor, iar pe cea din fa┼ú─â este sculptat mesajul ÔÇ×Glorie eroilor din comuna Tunari-Dimieni c─âzu┼úi viteje┼čte ├«n R─âzboiul pentru ├Äntregirea Neamului 1916 ÔÇô 1919.ÔÇŁ

Monumentul este constituit dintr-o statuie din bronz a unui soldat echipat de lupt─â ├«n pozi╚Ťie de repaus, cu arma la picior ╚Ťin├ónd ├«n m├óna dreapt─â drapelul de lupt─â. Statuia este a╚Öezat─â pe un piedestal ├«n form─â de trunchi de piramid─â evazat─â ├«n trepte la partea inferioar─â. Piedestalul are la partea superioar─â o marcare decorativ─â a col╚Ťurilor. Pe centrul fe╚Ťei principale a trunchiului de piramid─â se afl─â un panou cu inscrip╚Ťie. Monumentul este flancat pe dou─â p─âr╚Ťi de dou─â tunuri. ├Än fata monumentului, se afl─â un alt monument comemorativ dedicat memoriei eroilor c─âzu╚Ťi ├«n r─âzboiul antifascist. (surs─â: marelerazboi-ilfov.ro).

DSC 0106 JPG jpeg
DSC 0108 JPG jpeg
DSC 0111 JPG jpeg
DSC 0112 JPG jpeg
DSC 0116 JPG jpeg

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).