«Monumentele Marelui Război»: Monumentul Eroilor din satul Găujani, judeţul Giurgiu/ FOTO jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul Eroilor din satul Găujani, judeţul Giurgiu/ FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 17 august 2017

Narcis Gărăgău, din satul Găujani, jud. Giurgiu, ne-a trimis o fotografie a monumentului ridicat în cinstea eroilor căzuţi în timpul Marelui Război. Cititorul nostru spune că "În urma Primului Război Mondial 69 de găujăneni și-au lăsat trupurile pe câmpurile de lupta. În cinstea acestora și pentru a rămâne veșnic în amintirea generațiilor ce aveau să vina în anul 1939 se construiește acest monument la inițiativa unui colectiv alcătuit din: Gheorghe Bâtfoi- Președinte, Voicu Ciulica- vicepreședinte, Tudor Nidelcu- casier și membri, Voicu Drăghici, Ilie Roșu, Ivan Pestrița, Constantin Gărăgău, Păun Bărăscu, Ilie Dumitru, Ghincea Predună, Marin Rontea și Anghel Olteanu. Acest monument este amplasat în centrul satului, în fața bisericii, unde în fiecare an în ziua Înălțării Domnului elevii din localitate depun flori împreuna cu dascălii școlii."

1 monument jpg jpeg

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).