┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul Eroilor din satul Bodogru Vechi, jude┼úul Arad/ FOTO jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul Eroilor din satul Bodogru Vechi, jude┼úul Arad/ FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Susana Maria Crucean, din satul Bodrogu Vechi, jude┼úul Arad, ne-a trimis fotografii ale monumentului dedicat eroilor care au c─âzut ├«n timpul Primului R─âzboi Mondial. Cititoarea nostr─â spune c─â "Pozele reprezint─â monumentul ridicat ├«n satul Bodrogu Vechi, jude┼úul Arad, un sat care numara 60 de case ├«n anul 1910, ┼či care a pierdut 7 solda┼úi in Marele R─âzboi. Monumentul a fost construit din dona┼úii, mai ales ale familiilor afectate ├«n anul 1936, si era strajuit de 7 stejari, din care mai sunt 5, doi s-au uscat. Din p─âcate, pozele solda┼úilor care erau ├«ncastrate pe monument nu se mai disting. Anii trecu┼úi, s-a mai ad─âugat ├«nc─â o plac─â pe monument pentru cei 6 solda┼úi morti in cel de-al Doilea R─âzboi Mondial."

IMG 20170815 171720 jpg jpeg
IMG 20170815 171730 jpg jpeg
IMG 20170815 171735 jpg jpeg
IMG 20170815 171829 jpg jpeg

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).