«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din localitatea Valea Plopilor (fostă Bălăria), județul Giurgiu / FOTO  jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din localitatea Valea Plopilor (fostă Bălăria), județul Giurgiu / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 25 august 2017

”Monumentul Eroilor din localitatea Valea Plopilor (fostă Bălăria), comuna Ghimpați, județul Giurgiu, a fost ridicat «în memoria celor 1813 eroi români cunoscuți și necunoscuți căzuți pe aceste locuri în războiul pentru reîntregirea neamului, 1916-1919». Lupta de Bălăria este parte din ceea ce avea să se numească «Bătălia pentru București» din toamna anului 1916” - Bogdan Nițu.

monument 5 jpg jpeg
monument 6 jpg jpeg
2 jpg jpeg
3 jpg jpeg

Foto: Bogdan Nițu 

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).