«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din satul Ruși, comuna Slimnic, județul Sibiu / FOTO  jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din satul Ruși, comuna Slimnic, județul Sibiu / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 29 august 2017

”În 1980, odată cu finalizarea construcției noii biserici din localitate, s-a ridicat, cu sprijinul mai ales al urmașilor celor căzuți în cele două războaie, un monument al eroilor ce are marcată inscripția «Veșnică pomenire părinților eroi din Ruși din I-II R. Mondial».Monumentul îi menționează cu numele pe cei 28 de localnici care și-au pierdut viața pe fronturile Marelui Război din Galiția și Italia. Monumentul se află în satul Ruși, comuna Slimnic, județul Sibiu” - prof. Simtion Cosmin.

20170822 193810 01 jpg jpeg
20170822 193810 01 jpg jpeg

Foto: Ioana Petrea

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).