┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul eroilor din satul Ru╚Öi, comuna Slimnic, jude╚Ťul Sibiu / FOTO  jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul eroilor din satul Ru╚Öi, comuna Slimnic, jude╚Ťul Sibiu / FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

ÔÇŁ├Än 1980, odat─â cu finalizarea construc╚Ťiei noii biserici din localitate, s-a ridicat, cu sprijinul mai ales al urma╚Öilor celor c─âzu╚Ťi ├«n cele dou─â r─âzboaie, un monument al eroilor ce are marcat─â inscrip╚Ťia ┬źVe╚Önic─â pomenire p─ârin╚Ťilor eroi din Ru╚Öi din I-II R. Mondial┬╗.Monumentul ├«i men╚Ťioneaz─â cu numele pe cei 28 de localnici care ╚Öi-au pierdut via╚Ťa pe fronturile Marelui R─âzboi din Gali╚Ťia ╚Öi Italia. Monumentul se afl─â ├«n satul Ru╚Öi, comuna Slimnic, jude╚Ťul SibiuÔÇŁ - prof. Simtion Cosmin.

20170822 193810 01 jpg jpeg
20170822 193810 01 jpg jpeg

Foto: Ioana Petrea

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).