«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din comuna Tarcău, județul Neamț / FOTO  jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din comuna Tarcău, județul Neamț / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 2 septembrie 2017

Monumentul eroilor din comuna Tarcău, județul Neamț, a fost ridicat la câțiva ani după Primul Război Mondial, ”prin subscripție publică sub glorioasa domnie a M. S. Regelui Ferdinand I și a M. S. Regina Maria, mama răniților și a orfanilor de război”, conform inscripției de pe monument.

Tarcau  3 jpg jpeg
Tarcau 4 jpg jpeg

Tarcau 5 jpg jpeg

Tarcau 6 jpg jpeg

Tarcau 2 jpg jpeg

Tarcau 7 jpg jpeg
Tarcau 8 jpg jpeg

Foto: Doru Iconaru

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).