┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul eroilor din comuna Tarc─âu, jude╚Ťul Neam╚Ť / FOTO  jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentul eroilor din comuna Tarc─âu, jude╚Ťul Neam╚Ť / FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Monumentul eroilor din comuna Tarc─âu, jude╚Ťul Neam╚Ť, a fost ridicat la c├ó╚Ťiva ani dup─â Primul R─âzboi Mondial, ÔÇŁprin subscrip╚Ťie public─â sub glorioasa domnie a M. S. Regelui Ferdinand I ╚Öi a M. S. Regina Maria, mama r─âni╚Ťilor ╚Öi a orfanilor de r─âzboiÔÇŁ, conform inscrip╚Ťiei de pe monument.

Tarcau  3 jpg jpeg
Tarcau 4 jpg jpeg

Tarcau 5 jpg jpeg

Tarcau 6 jpg jpeg

Tarcau 2 jpg jpeg

Tarcau 7 jpg jpeg
Tarcau 8 jpg jpeg

Foto: Doru Iconaru

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).