«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din comuna Păușești Măglași, județul Vâlcea / FOTO  jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din comuna Păușești-Măglași, județul Vâlcea / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 3 septembrie 2017

”Ridicat în anul 2001, la inițiativă edilului comunei și cu sprijinul locuitorilor urbei, monumentul eroilor din comuna Păușești-Măglași, județul Vâlcea,cinstește jertfa suprema plătită de eroii comunei în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial. Obeliscul este compus din trei laturi, fiecare fiind rezervat unui război, având gravate numele și prenumele celor căzuți la datorie. Acesta se sprijină pe un soclu monolit hexagonal din beton armat” - Giani Băzăvan, cadru militar.

WP 20170831 07 09 29 Pro jpg jpeg

WP 20170831 07 09 12 Pro jpg jpeg

Foto: Giani Băzăvan

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).