«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din comuna Vama, județul Suceava / FOTO jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul eroilor din comuna Vama, județul Suceava / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 15 septembrie 2017

”Monumentul ridicat în anul 1936 în comuna Vama, județul Suceava, în amintirea eroilor din comună căzuți în Primul Război Mondial. Sunt trecuți fără nicio discriminare atât eroii români cât și cei de etnie germană, polonă și evreiască. Bucovina este un exemplu de toleranță și conviețuire interetnică” - Gheorghe Pei. 

vama 1 jpg jpeg
vama 2 jpg jpeg
vama 3 jpg jpeg
vama 4 jpg jpeg
vama 5 jpg jpeg
vama 6 jpg jpeg

Foto: Gheorghe Pei

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).