┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentele Eroilor din jude┼úul Constan┼úa/ FOTO jpeg

┬źMonumentele Marelui R─âzboi┬╗: Monumentele Eroilor din jude┼úul Constan┼úa/ FOTO

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia

Cititorul nostru, Rotaru Florin, din Medgidia, ne-a trimis mai fotografii a patru monumente din jude┼úul Constan┼úa ridicate ├«n memoria eroilor c─âzu┼úi ├«n timpul Marelui R─âzboi. 

1 - Adamclisi, jud. Constanţa
2, 3 - Târgușor, jud. Constanţa
4 - Medgidia, jud. Constanta (monument cunoscut ┼či sub numele de Piramida Alb─â, a fost ridicat ├«n memoria soldatilor s├órbi, croa┼úi ┼či sloveni c─âzu┼úi ├«n luptele date pentru eliberarea Dobrogei).


M1 Adamclisi jpg jpeg
M2 Targusor jpg jpeg
M3 Targusor jpg jpeg
M4 Medgidia jpg jpeg

S─â nu ne uit─âm EROII! V─â rug─âm s─â fotografia╚Ťi monumentele dedicate Eroilor din Primul R─âzboi Mondial din localitatea Dvs., a p─ârin╚Ťilor sau a bunicilor Dvs. ╚Öi s─â ne trimite╚Ťi fotografiile ├«nso╚Ťite de numele localit─â╚Ťi ├«n care se afla monumentul (dar ╚Öi alte date despre monument, dac─â dispune╚Ťi de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semn─âtura dumneavoastr─â. Adresa la care pute╚Ťi trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ÔÇŁMonumentele Marelui R─âzboiÔÇŁ este realizat─â de Redac╚Ťia revistei ÔÇ×HistoriaÔÇŁ ├«n parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) ╚Öi Marius Diaconescu (conferen╚Ťiar universitar la Facultatea de Istorie a Universit─â╚Ťii din Bucure╚Öti).