Misterul unei fotografii realizate cu pu╚Ťin timp ├«nainte de intrarea Rom├óniei ├«n Primul R─âzboi Mondial jpeg

Misterul unei fotografii realizate cu pu╚Ťin timp ├«nainte de intrarea Rom├óniei ├«n Primul R─âzboi Mondial

O fotografie care exprim─â foarte bine multitudinea de sentimente fa╚Ť─â de necunoscut. Aceasta a fost f─âcut─â ├«n vara anului 1916 c├ónd rezervi╚Ötii erau mobiliza╚Ťi ├«n vederea intr─ârii Rom├óniei ├«n Primul R─âzboi Mondial.

ÔÇ×De╚Öi b─ânuim c─â personajele din fotografie erau mobilizate ├«n garnizoana T├órgovi╚Öte, rezervi╚Ötii au ales s─â se fotografieze ├«n sta╚Ťiunea Pucioasa. Pe fe╚Ťele lor se cite╚Öte mirare, team─â, hot─âr├óre dar ╚Öi un optimism for╚Ťat. Presupunem c─â f─âceau parte din Regimentul 22 infanterieÔÇŁ, scrie Muzeul Jude┼úean Teleorman pe pagina de socializare a institu╚Ťiei.              

Regimentul 22 infanterie fost o unitate de nivel tactic care s-a constituit la data de 14/ 27 august 1916 prin mobilizarea unit─â╚Ťilor ╚Öi subunit─â╚Ťilor existente la pace apar╚Ťin├ónd de Regimentul III D├ómbovi╚Ťa No.22. Regimentul a f─âcut parte din Brigada 6 infanterie, fiind dislocat la pace ├«n garnizoana T├órgovi╚Öte. Regimentul 22 infanterie a participat la ac╚Ťiunile militare pe frontul rom├ónesc pe toat─â durata r─âzboiului. Drapelul de lupt─â al regimentului a fost decorat cu cea mai ├«nalt─â distinc╚Ťie de r─âzboi: Ordinul ,,Mihai ViteazulÔÇÖÔÇÖ, Clasa III.

foto 2 jpg jpeg