Misterul copiilor care au crescut în sălbăticie jpeg

Misterul copiilor care au crescut în sălbăticie

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 27 septembrie 2011

Băieţii maimuţă, fetele lup. Cunoscuţi drept copii sălbatici, aceştia au crescut fără nici un contact uman. Unii au fost crescuţi de animale, alţii au reuşit să aibă singuri grijă de ei, izolaţi de restul lumii. Aproape 100 de astfel de cazuri sunt cunoscute până acum. Theunexplainedmysteries spune povestea unor dintre ei.

În 1725, Peter, un băiat de şase ani, a fost descoperit în pădurile de lângă Hamelin. Mergea în patru picioare, se comporta ca un animal şi nu a putut să fie învăţat niciodată să vorbească. El a fost dus la Londra, din ordinul regelui George I, curios de povestea băiatului. Toate eforturile de a-l educa au eşuat însă. După moartea regelui a fost trimis la o fermă, unde proprietarul avea grijă de el, în schimbul unei rente.

Oxana a fost părăsită de părinţii alcoolici când avea 3 ani. A ajuns într-o zonă extrem de săracă, înconjurată de câini. S-a adăpostit într-un adăpost izolat, unde nu a interacţionat decât cu patrupedele. Legătura cu aceştia a fost atât de puternică încât, atunci când a fost găsită, autorităţile au fost îndepărtate de câini şi chiar de fetiţă, care a început să latre. În 2010, la 27 de ani, Oxana putea vorbi şi interacţiona cu oamenii, dar doctorii ei declarau că nu cred că se va putea adapta la societate.

Ramachandra, numit după încarnarea lui Rama, a fost văzut prima dată în 1973, în regiunea Uttar Pradesh, la 12 ani. A fost prins în 1979 şi dus într-un sat din apropiere. Cu timpul, s-a adaptat doar parţial la stilul de viaţă al oamenilor. A continuat să mănânce hrană crudă şi să îşi petreacă majoritatea timpului lângă apă. A murit în 1982, când o femeie înfricoşată de apariţia lui, a aruncat apă fiartă pe el.

Kamala şi Amala, cei mai cunoscuţi copii lup, sunt două fete descoperite în 1920, în apropiere de Calcutta. Mama lup a fost împuşcată, iar fetiţele, de opt şi doi ani, luate înapoi în civilizaţie. Acestea aveau chiar unele trăsături animalice: caninii accentuaţi, ochii strălucitori. Cea mai mică a murit anul următor, dar Kamala a supravieţuit până în 1929, când învăţase 50 de cuvinte şi să meargă pe 2 picioare.

Într-un jurnal de specialitate din 1920 se povestea cazul unui copil furat de un leopard şi descoperit trei ani mai târziu. Acesta putea să alerge, mergând în patru membre, la fel de repede ca un adult în două picioare. Genunchii şi degetele erau deformate, iar palmele erau acoperite de o piele extrem de tare.

John Ssebunya a dispărut la vârsta de trei ani, când tatăl său i-a omorât mama. Timp de câţiva ani a trăit printre maimuţe, iar când a fost descoperit, avea unghii extrem de lungi, iar genunchii deformaţi de la mersul în patru labe. A reuşit să se adapteze la societate şi chiar să povestească despre cele 5 maimuţe care au avut grijă de el.