Michael Phelps doboară un record de acum 2000 de ani jpeg

Michael Phelps doboară un record de acum 2000 de ani

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 23 august 2016

Înotătorul Michael Phelps a doborât un record vechi de 2168 de ani:acum, el deține mai multe victorii decât Leonidas din Rhodos, cel mai cunoscut alergător din istorie.

La Jocurile Olimpice de la Rio, Michael Phelps a câștigat cea de a 13-a medalie de aur individuală (dintr-un total de 23). Astfel, a devenit cel mai mare atlet olimpic din istorie, ajungându-l din urmă pe legendarul sportiv antic Leonidas din Rhodos, care a obținut la Jocurile Olimpice din Antichitate 12 victorii, marcate pe atunci nu cu medalii de aur, ci cu coroane.

Potrivit scriitorului grec Pausanius, Leonidas a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice și a obținut 12 victorii la probele de alergare. La edițiile din anii 164, 160 și 156 î.e.n., Leonidas a câștigat la probele de stadionși diaulos(echivalentul probelor de 200, respectiv 400m), precum și cea de hoplitodromos, adică o cursă diaulosexecutată purtând o armură de bronz și un scut. In anul 152 î.e.n., la vârsta de 26 de ani, Leonidas a câștigat din nou cele trei probe, sfârșindu-și cariera olimpică cu 12 victorii.