Licitaţie Artmark: 10 000 euro pentru sabia unui ofițer nazist jpeg

Licitaţie Artmark: 10.000 euro pentru sabia unui ofițer nazist

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 octombrie 2015

Marţi, 27 octombrie 2015, la Athénée Palace Hilton, începând cu ora 20:00 are loc licitaţia "România Mare, inclusiv o colecţie de arme", alături de Licitaţia de Ceasuri. Vedeta evenimentului este o sabie ce a aparţinut unui ofiţer nazist în perioada Celui de-Al Doilea Război Mondial. Publicul poate admira raritatea până luni, 26 octombrie, la sediul Artmark, Palatul Cesianu Racoviţă.

Săbiile de paradă, anume create pentru ofițerii diplomatici din timpul celui de-al Treilea Reich, sunt considerate de iubitorii de arme și de istorie unele dintre cele mai valoroase și rare săbii produse în Germania lui Hitler între 1933 și 1945. Sabia prezentă în Licitația "România Mare, inclusiv o colecție de arme" reprezintă o adevărată raritate pentru colecționarii de artefacte militare.Cumpără acum

Acest detaliu ne confirmă că sabia din licitație a aparținut unei persoane apropiate lui Hitler, dar care avea și un statut înalt în societate germană a vremii. Sabia este bogat și reprezentativ decorată cu motive naziste, inclusiv vulturul, în stilizări specifice curentului Art Deco. Prețul de pornire este de 10.000 euro.