Legitimaţia Stasi a lui Vladimir Putin, găsită în arhivele poliţiei secrete germane jpeg

Legitimaţia Stasi a lui Vladimir Putin, găsită în arhivele poliţiei secrete germane

­čôü Comunism
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 12 decembrie 2018

O fost─â legitima╚Ťie a pre╚Öedintelui Rusiei, care a fost emis─â de poli╚Ťia secret─â est-german─â pe numele ÔÇ×Maiorul Vladimir PutinÔÇŁ, ar fi fost descoperit─â ├«n arhivele Stasi. Actul ar fi fost g─âsit printre dosarele de personal din timpul erei sovietice din Dresda, unde Vladimir Putin a activat ca ofi╚Ťer KGB, ├«n anii '80. Legitima╚Ťia a fost ╚Ötampilat─â ╚Öi validat─â p├ón─â ├«n anul 1989, potrivit cotidianului german Bild.

putin jpg jpeg

Cu aceast─â legitima╚Ťie, spune ╚Öeful arhivei, Vladimir Putin putea s─â intre ├«n birourile Stasi f─âr─â nicio problem─â, precum ╚Öi s─â recruteze agen╚Ťi, ├«n condi╚Ťiile ├«n care nu era nevoit s─â spun─â c─â lucreaz─â pentru KGB. 

Chiar ╚Öi a╚Öa, la acest moment, nu este clar dac─â legitima╚Ťia arat─â c─â Putin a lucrat direct pentru Stasi, poli╚Ťia secret─â din fosta Republic─â Democrat─â German─â, unul dintre cele mai represive instrumente din zona de intelligence ale secolului trecut.

putin2 jpg jpeg

De partea cealalt─â, Moscova nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat c─â Putin a avut o legitima╚Ťie Stasi. ÔÇ×├Än acele timpuri, ale epocii URSS, KGB ╚Öi Stasi erau servicii partenere, iar un asemenea schimb de documente de identificare poate c─â nu ar trebui exclusÔÇŁ, a spus Dmitry Peskov, purt─âtorul de cuv├ónt al Kremlinului.

Este de notorietate public─â faptul c─â ├«n anii '80 Putin era agent al fostelor servicii secrete sovietice KGB ├«n post ├«n Germania. El a fost trimis ├«n post la Dresda, ├«n mod oficial ca angajat al consulatului, dar ├«n realitate cu scopul de a recruta noii spioni ┼či spioane.

putin3 jpg jpeg

Stasi era ÔÇŁMinisterul Securit─â┼úii StatuluiÔÇŁ - poli┼úia politic─â a Republicii Democratice Germania (RDG), ├«ns─ârcinat─â cu supravegherea, spionajul ┼či contraspionajul ├«ncep├ónd din anii '50 ┼či p├ón─â la c─âderea Zidului Berlinului.

Surs─â: The Telegraph