Italia anunţă un plan de investiţii de aproape 200 de milioane de euro în obiective culturale jpeg

Italia anunţă un plan de investiţii de aproape 200 de milioane de euro în obiective culturale

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 11 februarie 2022

Italia doreşte să investească aproape 200 de milioane de euro în atracţiile culturale situate pe teritoriul său, a anunţat Ministerul Culturii de la Roma, potrivit agerpres.ro.

Circa 186,3 milioane de euro vor fi destinaţi unui număr de 38 de proiecte preconizate pe teritoriul ţării şi aproape 12,8 milioane de euro pentru achiziţionarea unor noi proprietăţi în patrimoniul statului, a precizat ministerul.

Printre siturile propuse pentru revitalizare se află Colosseumul din Roma şi faimoasa bazilică San Marco din Veneţia. De aceste fonduri vor beneficia totodată arhive şi muzee.

Potrivit ministerului, cel mai costisitor proiect va fi destinat Palatului Regal din Napoli, unde vor fi investite 23 de milioane de euro.

Lucrările de renovare şi revitalizare au drept scop garantarea competitivităţii Italiei, ţară a vestigiilor romane şi a artei culinare renumite pe plan global, în demersul de a-şi spori oferta de turism cultural.

''Revitalizarea şi valorificarea patrimoniului cultural este una dintre axele fundamentale pe care se bazează creşterea economică şi socială a ţării'', a precizat ministrul Culturii, Dario Franceschini.