Inima unui fost primar din Belgia, descoperită într o fântână din mijlocul orașului jpeg

Inima unui fost primar din Belgia, descoperită într-o fântână din mijlocul orașului

Muncitorii care renoveaz─â o f├ónt├ón─â din piatr─â din ora╚Öul Verviers, din estul Belgiei, au descoperit o cutie din metal, de mici dimensiuni, care con╚Ťine inima unui fost primar localit─â╚Ťii, conservat─â ├«ntr-un borcan umplut cu etanol. 

Pierre David a fost primar al ora╚Öului Verviers ├«ntre anii 1800 ╚Öi 1808, c├ónd Belgia se afla sub conducere francez─â. El ╚Öi-a ├«nceput al doilea mandat ├«n 1830, anul ├«n care Belgia a devenit ╚Ťar─â independent─â ╚Öi a fost primarul ora╚Öului p├ón─â la moartea sa, ├«n 1939. 

F├ónt├óna ÔÇ×DavidÔÇŁ din pia╚Ťa Place Verte a fost construit─â ├«n secolul an XIX-lea, ├«n amintirea fostului primar. ├Än 1883, cu permisiunea familiei, inima fostului primar a fost amplasat─â ├«n interiorul f├ónt├ónii, acoperit─â cu o piatr─â. 

Relicva era men╚Ťionat─â ├«n documentele prim─âriei, ├«ns─â p├ón─â la redescoperirea ei ÔÇ×nimeni nu a crezut cu adev─âratÔÇŁ c─â exist─â, a declarat consilierul local Maxime Degey, pentru Reuters. 

Cutia a fost expus─â la Muzeul de Arte Frumoase ╚Öi Ceramic─â Verviers (foto sus) ╚Öi va fi amplasat─â ├«n locul ├«n care a fost descoperit─â, ├«n interiorul f├ónt├ónii ÔÇ×DavidÔÇŁ (foto jos), dup─â finalizarea lucr─ârilor de renovare.

fantana jpg jpeg

ÔÇ×Nu cunosc niciun alt exemplu de primar a c─ârui inim─â s─â fie p─âstrat─â ├«ntr-un monument... ├«n mijlocul ora╚Öului s─âu. Este ceva unicÔÇŁ, a declarat Nathalie Weerts, curator adjunct al muzeului din Verviers.