Încep lucrările de conservare a Cazinoului Constanţa jpeg

Încep lucrările de conservare a Cazinoului Constanţa

La 22 octombrie o companie din Rom├ónia va executa primele lucr─âri la cl─âdirea-simbol a ora┼čului, a anun┼úat primarul Decebal F─âg─âd─âu. Prim─âria Constan┼úa a ├«ncheiat un parteneriat cu o companie, iar toate lucr─ârile efectuate vor fi suportate de firma privat─â, municipalitatea av├ónd ÔÇ×zero costuriÔÇŁ. ├Än acest sens, prim─âria a emis certificatul de urbanism ┼či autoriza┼úia de construire necesar─â execut─ârii interven┼úiei la cl─âdirea Cazinoului.

Se vor efectua lucr─âri de prim─â urgen┼ú─â, lucr─âri ce au primit ┼či avizul Ministerului Culturii. ÔÇ×Avem ┼či un grafic: vom monta gard pentru restric┼úionare acces, policarbonat pentru ferestre sparte sau lips─â, repara┼úii ┼čarpant─â ┼či ├«nvelitoare lips─â, cur─â┼úare jgheaburi ┼či evacuare ape, demontare candelabre, hidroizola┼úii terase. Lucr─ârile le vom finaliza de Ziua Dobrogei (14 noiembrie)ÔÇŁ, a declarat primarul Constan┼úei, Decebal F─âg─âd─âu. Banii care s-au str├óns prin campania NEVERSEA 2018, aproximativ 25.000 de euro dona┼úii pentru Cazinoul din constan┼úa, vor fi utiliza┼úi ├«n momentul ├«n care Compania Na┼úional─â de Investi┼úii va demara lucr─ârile de reabilitare a Cazinoului pentru amenajarea elementelor de protec┼úe exterioar─â, astfel ├«nc├ót locuitorii ┼či vizitatorii s─â nu fie obstruc┼úiona┼úi ├«n a vedea cl─âdirea.

sds jpg jpeg

Suma amintit─â este compus─â din 10.000 de euro, contribu┼úia celor de la Kaufland, 6.000 de lei au fost aduna┼úi din dona┼úiile participan┼úilor la festival ┼či urmeaz─â ca prim─âria s─â primeasc─â ┼či o contribu┼úie de la organizatorii Neversea, astfel ├«nc├ót suma final─â s─â fie de aproximativ 25.000 de euro. ÔÇ×Dup─â mai multe conferin┼úe pe tema Cazinoului, mai multe companii s-au ar─âtat interesate s─â sprijine acest efort de punere ├«n siguran┼ú─â a cl─âdirii. una dintre aceste companii ne-a f─âcut o ofert─â concret─â, avem un parteneriat cu ei, noi acord─âm tot sprijinul, iar ei fac aceste lucr─âriÔÇŁ, a mai declarat Decebal F─âg─âd─âu, care sper─â ca p├ón─â la finalul mandatului s─âu de primar CNI s─â ├«nceap─â lucr─ârile de reabilitare a Cazinoului.

Sursa: Adev─ârul.ro