Încep lucrările de conservare a Cazinoului Constanţa jpeg

Încep lucrările de conservare a Cazinoului Constanţa

📁 Patrimoniu în pericol
Autor: Mariana Iancu
🗓️ 22 octombrie 2018

La 22 octombrie o companie din România va executa primele lucrări la clădirea-simbol a oraşului, a anunţat primarul Decebal Făgădău. Primăria Constanţa a încheiat un parteneriat cu o companie, iar toate lucrările efectuate vor fi suportate de firma privată, municipalitatea având „zero costuri”. În acest sens, primăria a emis certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire necesară executării intervenţiei la clădirea Cazinoului.

Se vor efectua lucrări de primă urgenţă, lucrări ce au primit şi avizul Ministerului Culturii. „Avem şi un grafic: vom monta gard pentru restricţionare acces, policarbonat pentru ferestre sparte sau lipsă, reparaţii şarpantă şi învelitoare lipsă, curăţare jgheaburi şi evacuare ape, demontare candelabre, hidroizolaţii terase. Lucrările le vom finaliza de Ziua Dobrogei (14 noiembrie)”, a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Banii care s-au strâns prin campania NEVERSEA 2018, aproximativ 25.000 de euro donaţii pentru Cazinoul din constanţa, vor fi utilizaţi în momentul în care Compania Naţională de Investiţii va demara lucrările de reabilitare a Cazinoului pentru amenajarea elementelor de protecţe exterioară, astfel încât locuitorii şi vizitatorii să nu fie obstrucţionaţi în a vedea clădirea.

sds jpg jpeg

Suma amintită este compusă din 10.000 de euro, contribuţia celor de la Kaufland, 6.000 de lei au fost adunaţi din donaţiile participanţilor la festival şi urmează ca primăria să primească şi o contribuţie de la organizatorii Neversea, astfel încât suma finală să fie de aproximativ 25.000 de euro. „După mai multe conferinţe pe tema Cazinoului, mai multe companii s-au arătat interesate să sprijine acest efort de punere în siguranţă a clădirii. una dintre aceste companii ne-a făcut o ofertă concretă, avem un parteneriat cu ei, noi acordăm tot sprijinul, iar ei fac aceste lucrări”, a mai declarat Decebal Făgădău, care speră ca până la finalul mandatului său de primar CNI să înceapă lucrările de reabilitare a Cazinoului.

Sursa: Adevărul.ro