Incantaţii misterioase descoperite de către arheologii sârbi jpeg

Incantaţii misterioase descoperite de către arheologii sârbi

­čôü Antichitate
Autor: Redac╚Ťia

Arheologii au descoperit inscrip┼úii magice gravate pe role mici de aur ┼či argint, al─âturi de oseminte, ├«ngropate de peste 2000 de ani.

Cercet─âtorii din Serbia ├«ncearc─â s─â descifreze incanta┼úiile magice de pe rolele descoperite. ÔÇ×Alfabetul folosit este cel grecesc, at├ót am putut descifra. Limba folosit─â este limba aramaic─â-un mister est-european pentru noi.ÔÇŁ a declarat Miomir Korac, ┼čeful sitului arheologic.

romasi jpg jpeg

Osemintele au fost descoperite ├«n funda┼úia unui amplasament de c─ârbune din nord-estul Serbiei, unde ├«nainte a fost descoperit un ora┼č antic roman, Viminacium. Echipa lui Korac a descoperit printre oase dou─â amulete din plumb, care se deschideau. ├Änauntru se aflau rolele din aur ┼či argint.  Cercet─âtorii cred c─â sunt incanta┼úii magice, care au fost depuse la ├«nmorm├óntare pentru a invoca puteri divine.

ÔÇ×Am reu┼čit s─â descifr─âm numele c├ótorva demoni care ne trimit c─âtre teritoriul de ast─âzi al Siriei.ÔÇŁ a afirmat arheologul Ilija Dankovic. Incanta┼úiile aflate pe rolele din metal pre┼úios s-ar putea s─â nu fie niciodat─â descifrate, mai spun cercet─âtorii.

├Än trecut au mai fost descoperite astfel de amulete, pe teritorii din apropiere. ÔÇ×├Än general, erau incanta┼úii de dragoste, dar unele erau ┼či blesteme, magie neagr─â.ÔÇŁ, mai spune Dankovic. De asemenea, tot arheologii s├órbi afirm─â faptul c─â amuletele sau astfel de incanta┼úii erau de obicei ├«ngropate cu oameni care au murit ├«n urma unor accidente violente, av├ónd credin┼úa c─â ÔÇ× sufletele acelor oameni le ia mai mult timp s─â ├«┼či g─âseasc─â lini┼čteaÔÇŁ.