HISTORIA te invită la CONCURS! jpeg

HISTORIA te invită la CONCURS!

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 2 octombrie 2018

Marele violonist britanic, Nigel Kennedy se reîntoarce în România. 

Ȋnscrie-te și poți câștiga una dintre cele 5 invitații duble la concertul lui Nigel Kennedy - BACH MEETS KENNEDY MEETS GERSHWIN din 8 octombrie de la Sala Palatului.

  Ce trebuie să faci: 

1. Abonează-te la newsletter AICI (link formular abonare site)

2. Lasǎ un comentariu la postare de pe facebook a acestui articol, ȋn care ne spui ce cântec ți-ar plăcea să-l auzi interpretat de Nigel Kennedy?

ATENȚIE! Pentru a participa la concurs trebuie să fii abonat la newsletterul historia.ro.

Toți participanții care ne lasă un comentariu și sunt abonați la newsletter intră automat în tragerea la sorți a celor 5 invitații duble.

Concursul se va încheia joi, 4 octombrie, ora 18.00. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți folosind random.org.

Câștigătorii vor fi anunțați vineri, 5 octombrie iar invitațiile vor fi trimise în format electronic.

  DESPRE NIGEL KENNEDY 

Nigel Kennedy este un viorist și violonist britanic foarte celebru, născut pe data de 28 decembrie 1956, în Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vârsta de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatăl său vitreg. A fost elev la Școala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcându-și studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale și l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând și înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu, trecându-și în repertor și genurile de jazz, klezmer și altele.

Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit că finanțase personal educația lui Kennedy. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri" ale lui Vivaldi au intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre și dirijori și a colaborat cu numeroși artiști și trupe faimoase, printre care îi enumerăm pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush și Jack DeJohnette, primind totodată și o serie de premii.

Ce poate puțini știau, bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician și violoncelist principal în Orchestra Simfonică BBC, născut în Marea Britanie, și care a cântat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein și mulți alții. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianista, care l-a acompaniat pe John McCormack și i-a învățat pe copiii lui Enrico Caruso. Lauri și Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a născut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La vârsta de 24, John s-a mutat în Anglia și s-a alăturat Orchestrei Filharmonice din Liverpool, mai târziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Sir Thomas Beecham. În Anglia, John dezvolta o relație cu pianista engleză, Scylla Stoner, cu care în cele din urmă are turnee, în 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (împreună cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscută drept "Scylla Kennedy", deși ea și John nu s-au căsătorit niciodată). Cu toate acestea, John a părăsit-o în cele din urmă pe Scylla Stoner și s-a intors în Australia, ea rămânând însărcinată. John nu a știut de existența fiului său, Nigel Kennedy, până când nu l-a întâlnit pentru prima dată, Nigel având 11 ani.

Mult succes tuturor!