Historia, prezent─â ├«n aplica╚Ťia ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ, aplica╚Ťie care le permite persoanelor cu deficien╚Ťe de vedere s─â aib─â acces la ╚Ötiri ├«n timp real jpeg

Historia, prezent─â ├«n aplica╚Ťia ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ, aplica╚Ťie care le permite persoanelor cu deficien╚Ťe de vedere s─â aib─â acces la ╚Ötiri ├«n timp real

Autor: Redac╚Ťia

Bucure╚Öti, 11 ianuarie 2015. Persoanele cu deficien╚Ťe de vedere vor putea fi mai u╚Öor la curent cu ╚Ötirile zilei, prin intermediul unei aplica╚Ťii mobile dedicate, ce red─â informa┼úiile ├«n format audio.

ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ este o aplica╚Ťie realizat─â de Funda╚Ťia Colegiul Pro ┼či finan┼úat─â de Funda┼úia Orange cu suma de 201.345 lei, ├«n cadrul programului ÔÇ×Lumea prin culoare╚Öi sunetÔÇŁ, edi┼úia 2014-2015.

Aplica┼úia a fost realizat─â cu sprijinul Asocia╚Ťiei Nev─âz─âtorilor din Rom├ónia (ANR), aceasta contribuind la dezvoltarea aplica┼úiei ├«ntr-un format adaptat nevoilor nev─âz─âtorilor ┼či coordon├ónd sesiunile de formare cu beneficiarii.

ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ este un serviciu gratuit adaptat persoanelor cu deficien╚Ťe de vedere, care ├«╚Öi propune s─â le faciliteze accesul la ╚Ötiri, ├«n timp real, cu ajutorul unui sintetizator vocal. Utilizatorii acestei aplica╚Ťii vor putea afla cu usurin┼ú─â ╚Ötirile ╚Öi informatiile publicate de patru website-uri:www.mediafax.ro, www.g├óndul.info, www.historia.ro╚Öiwww.divahair.ro.  

crop ecran principal 0 png png

Prin aplica╚Ťia ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ, partenerii implica╚Ťi ├«n proiect ├«╚Öi doresc s─â pun─â la dispozi┼úia persoanelor nev─âz─âtoare, simplu ┼či rapid, un instrument adaptat nevoilor acestora, care va simplifica ╚Öi va facilita accesul la informa╚Ťii de ultim─â or─â, de calitate ╚Öi diverse prin con┼úinut. Unul dintre avantajele oferite de aplica╚Ťie const─â ├«n absen╚Ťa mesajelor ╚Öi a bannerelor publicitare, cele mai des ├«nt├ólnite bariere din mediul online pentru persoanele nev─âz─âtoare. Utilizatorii aplica╚Ťiei mobile ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ vor avea posibilitatea s─â selecteze informa╚Ťiile de care sunt interesa╚Ťi, fie c─â este vorba de ╚Ötiri sau de editoriale publicate pe site-urile men╚Ťionate.

corp sectiuni website png png

Pe l├óng─â dezvoltarea aplica╚Ťiei mobile, proiectul ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ include ╚Öi sesiuni de training cu membri ai celor mai mari comunit─â╚Ťi de nev─âz─âtori din Rom├ónia, din Bucure╚Öti, Boto╚Öani, Cluj-Napoca, Arad ╚Öi Buz─âu, organizate ├«n parteneriat cu Asocia╚Ťia Nev─âz─âtorilor din Rom├ónia. ├Än plus, fiecare participant va dob├óndi abilit─â╚Ťile necesare pentru a instrui la r├óndul s─âu, al╚Ťi nev─âz─âtori din comunitatea sa. ├Än acest scop, au fost dezvoltate tutoriale audio ╚Öi video, care vor oferi suport optim de ├«nv─â╚Ťare.

Obiectivul proiectului este ca ├«n decurs de un an de la lansare, peste 1.000 de persoane cu deficien┼úe de vedere s─â foloseasc─â aceast─â aplica╚Ťie.

Aplica┼úia ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ este disponibil─â pe toate smartphone-urile ╚Öi tabletele dotate cu sistem de operare Android sau iOS ╚Öi poate fi descarcat─â gratuit din magazinelePlay Store╚ÖiApp Storefolosind termenii de c─âutare ÔÇ×Hear NewsÔÇŁ.

"Prin intermediul aplica┼úiei Hear News, persoanele cu deficien┼úe de vedere au acces adaptat la ┼čtirile zilei. Funda┼úia Orange este un sus┼úin─âtor activ al comunic─ârii incluzive, iar informarea corect─â ┼či rapid─â este un pas important ├«n aceast─â direc┼úie.ÔÇŁ, a declarat Dana Deac, Pre┼čedinte al Consiliului Director al Funda┼úiei Orange.

ÔÇ×├Än istoria lumii, nev─âz─âtorii nu au avut niciodat─â, a┼ča cum se ├«nt├ómpl─â ├«n zilele noastre gra┼úie tehnologiei, acces la informa┼úie ┼či cultur─â. Tocmai de aceea, fiecare contribu┼úie la valorificarea acestei oportunit─â┼úi constituie at├ót un ajutor concret, imediat, c├ót ┼či un pas ├«nainte, deschiz─âtor de noi perspective, pe drumul generos al egalit─â┼úii de ┼čanseÔÇŁ, a declarat Mihai Dima, reprezentant al Asocia╚Ťiei Nev─âz─âtorilor din Rom├ónia.

ÔÇťSuntem m├óndri s─â putem fi al─âturi de persoanele cu deficien┼úe de vedere prin lansarea pe pia╚Ť─â a unui produs precum Hear News, pe care ├«l consider─âm deopotriv─â util ╚Öi inovator. Hear News nu este numai cel mai recent proiect al nostru, ci ╚Öi rezultatul unui efort colectiv de a facilita accesul la informa╚Ťie pentru aceast─â categorie de persoane. De aceea, avem ├«ncredere c─â Hear News va contribui semnificativ la ├«mbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii vie╚Ťii nev─âz─âtorilor, fiind, ├«n acela╚Öi timp, o expresie ├«nc─ârcat─â de emo╚Ťie a misiunii pe care ne-am asumat-o ├«nc─â de la bun ├«nceput ╚Öi a valorilor ├«n care credem ╚Öi pe care le-am sprijinit constantÔÇŁ, a declarat Alma Bacula, reprezentant al Funda╚Ťiei Colegiul Pro.