Fotografii care fac istorie, descoperite ├«n arhiva unui colec┼úionar: gara din B─âile Herculane, ÔÇ×cucerit─âÔÇť de germani, ├«n cel de Al Doilea R─âzboi Mondial jpeg

Fotografii care fac istorie, descoperite ├«n arhiva unui colec┼úionar: gara din B─âile Herculane, ÔÇ×cucerit─âÔÇť de germani, ├«n cel de-Al Doilea R─âzboi Mondial

­čôü Al Doilea R─âzboi Mondial
Autor: Lavinia B─âlulescu

Mai multe fotografii inedite din al Doilea R─âzboi Mondial, care ├«nf─â┼úi┼čeaz─â solda┼úi nem┼úi ├«n gara din B─âile Herculane, au fost scoase la v├ónzare pe site-ul Ebay. Fotografiile de colec┼úie prezint─â ┼či felul ├«n care ar─âta centrul ora┼čului ├«n perioada 1941-1942.

Eleganta gar─â din B─âile Herculane este vedeta unui set de poze realizate cel mai probabil ├«ntre anii 1941-1942 ┼či care au fost scoase la v├ónzare recent pe cunoscuta platform─â Ebay. Fotografiile inedite prezint─â ├«n mai multe ipostaze o serie de solda┼úi germani, unii ├«n picioare, al┼úii pe t─ârgi, ├«n a┼čteptarea unui tren. Militarii sunt ├«nconjura┼úi ┼či de localnici. Tot ├«n fotografia din gar─â se poate observa ┼či o asistent─â medical─â.

├Än alt─â fotografie, se z─âresc doi germani (cel mai probabil de grad mai ├«nalt, conform uniformelor), care se plimb─â prin B─âile Herculane, chiar prin fa┼úa bisericii din centrul ora┼čului. ├Än aceea┼či serie de fotografii mai exist─â ┼či o imagine a g─ârii pustii, p─âr─âsit─â, dar ┼či centrul ora┼čului B─âile Herculane, aproape gol, din care au disp─ârut ┼či solda┼úii, dar ┼či restul oamenilor. De precizat c─â, ├«n perioada ├«n care au fost realizate imaginile, rom├ónii ┼či nem┼úii erau alia┼úi.

Citeste mai mult: adev.ro/njkitn

627x0 2 5 jpg jpeg
627x0 3 4 jpg jpeg
627x0 4 3 jpg jpeg
627x0 5 2 jpg jpeg