FOTO // Documente găsite în podul casei în care a locuit Hermann Oberth, în Mediaș  Printre ele sunt și schițele originale ale rachetei lansate în 1935 jpeg

FOTO // Documente găsite în podul casei în care a locuit Hermann Oberth, în Mediaș. Printre ele sunt și schițele originale ale rachetei lansate în 1935

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 13 octombrie 2021

O descoperire extrem de interesantă și importantă pentru istoria locală a orașului a fost făcută recent la Mediaș cu ocazia reparațiilor la acoperișul Casei Memoriale „Hermann Oberth”, anunță Primăria Mediaș într-un comunicat de presă.

În timpul lucrărilor efectuate în podul imobilului au fost descoperite mai multe documente, din perioada interbelică, constând din corespondențe, schițe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, obiecte care au aparținut familiei savantului Hermann Oberth.

o2 jpeg jpeg

Aceste materiale au fost scoase din nou la lumină după aproximativ nouă decenii, de către angajați ai Direcției pentru Cultură Mediaș, iar la o analiză primară s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate În Mediaș, în anul 1935.

Obiectele descoperite vor intra în patrimoniul Municipiului Mediaș, urmând să fie incluse în colecțiile Muzeului, anunță administrația locală.

o3 jpeg jpeg