Fiicele Regelui Mihai, împreună de Crăciun și Anul Nou / FOTO jpeg

Fiicele Regelui Mihai, împreună de Crăciun și Anul Nou / FOTO

📁 Monarhia în România
🗓️ 24 decembrie 2017

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi ASR Principele Radu se vor afla la Săvârşin de Crăciun şi Anul Nou. Toate cele patru surori ale Majestăţii Sale au dorit să fie la castel, alături de Custodele Coroanei, în acest final de an marcat de marea suferinţă a pierderii tatălui lor, Regele Mihai, informează un comunicat de presă.

”Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenţi, colindătorii la Castelul Regal”, precizează comunicatul citat.

Singura excepţie vor fi Dubaşii din Săvârşin, care au fost aşteptaţi, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piaţa cu fântână din incinta Satului Regal. Dubaşii nu au cântat urările strămoşeşti, ci au venit să aducă Familiei Regale gânduri bune de Ajun. Locuitori ai comunei, alături de primar, Ioan Vodicean, și de preotul paroh, Călin Mădăluță, au venit alături de dubași.

004 24dec17 dubasii jpg jpeg
026 24dec17 dubasii jpg jpeg
068 24dec17 dubasii jpg jpeg
097 24dec17 dubasii jpg jpeg

Vezi aici GALERIE FOTO!

În prezența Majestății Sale Margareta, a Principelui Radu, a Principeselor Elena, Sofia și Maria, precum și a surorii lor, Irina, dubașii au pus lumânări la temelia Casei Musafirilor, de la intrarea pe domeniu.  În tăcere, locuitorii comunei și dubașii și-au luat rămas bun de la Familia Regală și au continuat colindatul din casă în casă, după tradiția din străbuni.

La intrarea pe Domeniul Regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

094 24dec17 dubasii jpg jpeg

Familia Regală va participa, în dimineaţa zilei de 26 decembrie, la ora 11, la slujba din a doua zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună.

Citește și:

Primul Crăciun fără Regele Mihai. Mesajul Principesei Margareta

Fotografii de Cristian Coposesc (romaniaregala.ro)