Eugène Ionesco, în 1962 (© Boris Carmi /Meitar Collection / National Library of Israel / The Pritzker Family National Photography Collection / CC BY 4.0)

Eugène Ionesco, omagiat de Poșta franceză

Poșta franceză îl omagiază pe dramaturgul Eugène Ionesco și a pus în circulaţie un timbru comemorativ, în ediţie limitată, de 600.000 de exemplare, la împlinirea a 30 de ani de la decesul omului de cultură, transmite RFI.

Născut în 1909 la Slatina, România, Eugène Ionesco a trăit și a creat, în cea mai mare parte a vieţii sale, în Franţa. De altfel, aici a murit, la Paris, la 28 martie 1994, la vârsta 84 de ani.

Emmanuel Vedrenne a creat timbrul comemorativ pe care Poșta franceză l-a pus în circulaţie, la exact 30 de ani de la decesul lui Eugène Ionesco. Tânărul creator spune că proiectul i-a fost propus de Philaposte – serviciul de filatelie al Poștei franceze. Este un timbru în alb și negru.

Timbru comemorativ pus în circulație de Poșta franceză (© laposte.fr)
Timbru comemorativ pus în circulație de Poșta franceză (© laposte.fr)

Imaginea a fost aleasă de fiica dramaturgului, Marie-France Ionesco. Lui Emmanuel Vedrenne, Eugène Ionesco îi aduce aminte de bacalaureatul său de limbă franceză, căci opera marelui dramaturg este studiată, în liceu, de elevii din Franţa.

Acest articol a fost publicat în numărul 268 al revistei „Historia” (revista:268), disponibil în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum
Cumpără acum

Foto sus:  Eugène Ionesco, în 1962 (©Boris Carmi /Meitar Collection / National Library of Israel / The Pritzker Family National Photography Collection / CC BY 4.0)

Mai multe pentru tine...