Epava unui submarin italian scufundat în timpul celui de al Doilea Război Mondial, descoperită în Grecia jpeg

Epava unui submarin italian scufundat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită în Grecia

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 29 decembrie 2021

Epava submarinului italian Jantina, scufundat de Forțele Aliate în Marea Egee în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de scafandrii din Grecia, la sud de insula Mykonos, informează Reuters. 

Plecat din insula greacă Leros cu 48 de militari la bord, submarinul Jantina (foto dreapta sus) s-a scufundat pe 5 iulie 1941, după ce a fost lovit de o torpilă lansată de submarinul britanic HMS Torbay.

Epava submarinului italian a fost descoperită în luna noiembrie de Kostas Thoctarides, unul dintre cei mai renumiți scafandri din Grecia, și de echipa lui, la sud de insula Mykonos, la o adâncime de 103 metri. Scafandrii eleni au utilizat un vehicul subacvatic comandat de la distanță, ROV Super Achilles, care a inspectat epava într-o manieră foarte detaliată din punct de vedere vizual.

Identitatea submarinului Jantina a fost verificată cu ajutorul unor documente din arhivele Biroului de Istorie Navală din Italia, a precizat scafandrul Kostas Thoctarides, care a mai identificat anterior alte trei epave ale unor submarine.