image

Epava unei nave încărcate cu aur, găsită după 150 de ani

📁 Istorie Modernă Universală
🗓️ 19 decembrie 2022
Jeff Hummel a căutat timp de mulți ani, în apele tulburi din nord-vestul Pacificului și în arhive locale prăfuite, orice indiciu care l-ar putea ghida către locul unde s-a scufundat o navă încărcată cu aur, acum 150 de ani. Acum crede că, în sfârșit, a găsit-o, relatează The Guardian.

„Nu renunți până nu reușești. Oamenii m-au întrebat mereu cât de mult o vom mai căuta. Și le-am spus că ne vom opri doar după ce o găsim. Să ne oprim nu a fost niciodată o opțiune”, spune el.

La aproape 150 de ani de la scufundarea SS Pacific, Hummel și echipa sa de expediție de la Rockfish Inc cred că au descoperit epava. Și în timp ce echipa se pregătește să recupereze nava cu zbaturi scufundată, speră că aurul în valoare de milioane de dolari despre care se crede că s-a scufundat odată cu nava este încă la bord.

Hummel lucrează cu organizația non-profit Northwest Shipwreck Alliance pentru a recupera nava, încheind astfel o vânătoare de trei decenii pe care a început-o când era adolescent, apoi detectiv amator , iar acum ca șef al unei echipe de expediție bine echipate. SS Pacific era o navă cu zbaturi lungă de 68 de metri care naviga pe coasta de vest a Americii de Nord.

S-a scufundat parțial în 1861 și a fost repusă pentru scurt timp în funcțiune, până când proprietarii săi au lăsat-o să putrezească, în 1870. Dar goana după aur a făcut ca ruta de la Victoria, Columbia Britanică, la San Francisco să fie foarte profitabilă, iar nava a fost readusă în funcțiune, în ciuda faptului că ar fi avut o carenă slăbită.

La 4 noiembrie 1875, SS Pacific a plecat din Victoria cu mai mulți pasageri decât capacitatea bărcilor sale de salvare. La bord se aflau locuitori bogați ai orașului, căutători de aur și muncitori chinezi.

Depozitate în siguranță printre mărfurile de mărfuri uscate, cărbune, cai și opiu erau cel puțin 113 kilograme de aur, cu o valoare de aproape 7 milioane de dolari la prețurile de astăzi. În acea seară, nava s-a confruntat cu o mare agitată și, pentru a o ajuta să cârmească prin vânturile puternice și căpitanul, căpitanul a cerut ca două bărci de salvare de la babord să fie umplute cu apă.

Click aici pentru a afla cum s-a produs naufragiu