image

Epava unei nave de acum 400 de ani, descoperită pe fundul unui râu din Germania. Scafandrii au recuperat din ea peste 150 de butoaie

Rămăşiţele unei nave vechi de 400 de ani au fost găsite pe fundul unui râu lângă coasta de nord a Germaniei, au anunțat, marţi, oficiali din oraşul Lübeck. Potrivit acestora, descoperirea a fost făcută în timpul unei inspecţii de rutină a reprezentanților autorității de transport maritim.

Scafandrii au descoperit epava navei de aproximativ 20 de metri lungime pe fundul râului Trave în oraşul Lübeck, au precizat oficialii germani. Ei au reuşit să recupereze peste 150 de butoaie ascunse în epavă.

Primarul din Lübeck, Jan Lindenau, a salutat descoperirea, spunând că astfel se adăugă o nouă piesă la puzzle-ul privind istoria economică şi comercială a oraşului hanseatic Lübeck, notează dpa, citată de Agerpres. 

Conform descoperirilor iniţiale, nava din secolul al XVII-lea se afla în drum spre Lübeck când a apărut o scurgere şi s-a scufundat în râul Trave. Epava a fost găsită în timpul unei inspecţii de rutină a canalului de navigaţie de pe Trave de către autoritatea de transport maritim.

Operaţiunea de recuperare este aşteptată să înceapă la sfârşitul anului, a mai spus primarul din Lübeck.